woensdag 3 oktober 2012

Op een regenachtige woensdag...

... gingen we deze voormiddag met de helft van onze groep naar de Ijzertoren. We vertrokken per fiets zonder regen, maar onderweg kwam het water met bakken uit de hemel! En niet alleen dat, er was ook nog eens tegenwind toen we terugreden naar Woumen.
Toch werd het onvergetelijk. We werden stil van het filmpje over een gruwelijke oorlog en beslisten met z'n allen dat we nooit meer oorlog willen. De verhalen die we hoorden van de juffen bij het afdalen in het Vredesmuseum waren indrukwekkend.
Helemaal uitgeregend kwamen we aan in de manège, en wat een leuke verrassing was het toen de groep die was gebleven om paard te rijden, ons stond op te wachten met handdoekjes en verwennerijtjes! Onze troostprijs werd het middagmaal: voor de tomaat-garnaal waren we misschien niet allemaal even enthousiast, maar de frietjes die erbij waren... Mmmmm!
In de namiddag ging de andere groep naar de Blankaart. Ondertussen waren heel wat juffen aangekomen om ons met een bezoekje te vereren. Verschillende van hen gingen mee wandelen, ondanks de gietende regen! Amai, wat werden we weer door- en doornat! En toch hebben we niet geklaagd, de juffen vonden ons superflink, we hebben heel wat pluimen verdiend!
Het was ook leuk dat juf Isabelle, juf Myriam, juf Kathleen, juf Katrien, juf Lara, meester Didier en juf Mia een paardrijles kregen. Ze zijn zelfs in een klein drafje gegaan!
Ondanks de regen was het een superleuke dag. We lachen veel en zorgen goed voor elkaar. Deze avond was er nog een toffe quiz, maar daarna lagen we binnen de 5 minuten allemaal in slaap. We kijken al uit naar een nieuwe, actieve, drukke dag!
Vele groetjes,
de leerlingen van 5LA en 5LB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten